Lansarea competiției pentru Festivalul Studenților Francofoni din Europa Centrală și Orientală, Zagreb, 15-19 mai 2017

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în Europa Centrală și Orientală, în parteneriat cu Universitatea din Zagreb, lansează competiția pentru Festivalul Studenților Francofoni din Europa Centrală și Orientală. Înscrierile se fac până la 17 martie 2017. Ediţia din anul acesta a festivalului, cu tema ”Francofonia creativă”, se va desfăşura între 15-19 mai, la Zagreb, Croația.

Competiția este deschisă tuturor studenților francofoni înscriși într-una dintre universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei din următoarele țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Republica Cehă, România, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria.  

Pentru a intra în concurs, studenții trebuie să trimită un dosar electronic. Condițiile și documentele necesare candidaturii sunt disponibile pe site-ul AUF: www.auf.org (Appels d'offres – Europe centrale et orientale). Candidații selectați vor participa, timp de o săptămână, la o serie de evenimente științifice, artistice și culturale. Toate cheltuielile de participare sunt acoperite de către AUF (transport, asigurare medicală, cazare, mâncare).

Ce se va întâmplă concret pe parcursul unei săptămâni   

Diminețile vor fi consacrate activităților cu caracter academic (conferințe, ateliere).

După-amiezele, dedicate activităților preponderent artistice, se vor desfășura în șase ateliere: coregrafie, teatru, fotografie, cântec, biologie moleculară, jurnalism. Acestea vor fi urmate de concursul ”Întrebări pentru un francofon” și de seri tradiționale tematice, care vor permite participanţilor să-şi promoveze țările.

Săptămâna se va încheia pe 19 mai, cu o seară de gală, în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața juriului și a unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

AUF este o asociație internațională de universități francofone, cu peste 800 de instituții membre, în peste 100 de țări, având misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni. Mai multe informații pe: www.auf.org.

Persoană de contact:

Olesea SIMION, responsabilă de comunicare, Reprezentanța din Chișinău a AUF, olesea.simion@auf.org ; 0606-64264


02.02.2017