ULIM a organizat Ziua Ușilor Deschise

La data de 5 mai, anul curent, ULIM și-a deschis larg ușile pentru toți liceenii, dornici de a-și continua studiile la instituțiile de învățământ superior.

  Vizitatorii au fost întâmpinați în holul ULIM cu zâmbete și voie bună de către reprezentanții Comisiei de Admitere, Echipei Departamentului Informațional Biblioteconomic și Senatului Studențesc. În urma procedurii de înscriere, elevii au fost invitați să facă un tur ghidat prin ULIM. Cu acest prilej, tinerii au avut posibilitatea să viziteze aulele, laboratoarele specializate, sălile de lectură și Mediateca din cadrul DIB, centrele de informare și documentare: ONU, UE, NATO; Centrul de Cultură și Limbă Coreeană Se Jong, Institutul Confucius, Centrul de Limbă și Cultură Turcă, muzeul Prieteniei etc.

  Conducerea ULIM și decanii facultăților au organizat o întrevedere cu elevii în Aula Magnifică pentru a comunica potențialilor studenți despre ofertele educaționale pentru anul 2018-2019, facilitățile oferite de universitate, oportunitățile variate de implicare în proiectele internaționale de mobilitate, cum este Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport: Erasmus +. La această întâlnire, elevii au aflat că ULIM este instituția de învățământ superior care se regăsește în clasamentul mondial U-Multirank, ocupând poziții  de top, fapt ce demonstrează performanțele și calitatea de predare-învățare. În acest context, elevii au avut posibilitatea să interacționeze cu reprezentanții cadrului didactic, să adreseze întrebări și să afle detalii despre fiecare specialitate. De asemenea, viitorii studenți au avut acces liber la activitățile experimentale interactive, atelierele practice și workshop-urile organizate de facultățile ULIM.

  Membrii facultății Drept au oferit elevilor ocazia unică de a urmări o ședință de judecată simulată în cadrul emisiunii ”Tu și Legea”, creată în scopul informării societății despre derularea corectă a unui proces judiciar.

  Colaboratorii facultății Științe Sociale și ale Educației au realizat un program util pentru elevi ce a cuprins următoarele activități:

- Atelier practic Tehnici de diminuare a stereotipurilor și prejudecăților;

- Workshop Antreprenoriatul social - factor indispensabil al bunăstării sociale;

   Echipa Centrului de Consiliere Psihologică în carieră a invitat elevii să realizeze un test de orientare profesională pentru a descoperi profilul vocațional și pentru a cunoaște mai bine competențele proprii. În urma rezultatelor testelor și a consultărilor cu specialiștii, tinerii puteau să-și evalueze aptitudinile și potențialul. De asemenea, membrii Centrului de Consiliere Psihologică au organizat pentru liceeni un seminar cu genericul ”Managementul stresului”, datorită căruia au fost identificate instrumentele potrivite de gestionare a stresului în apropierea sesiunii de BAC.

  Cadrul didactic al facultății Litere a implicat doritorii în activități de traducere și interpretare simultană. Astfel, elevii interesați de limbile străine au participat la un program de lucru informativ-instructiv, ce a inclus:

- Master-class on Simultaneous Translation;

- Atelier Demo în secțiuni de interpretare bi-/plurilingvă;

- Concurs de traducere – Willkommen!

   Ziua Ușilor Deschise este organizată anual de către mediul academic ULIM în scopul de a prezenta viitorilor studenți ofertele educaționale ale facultăților, de a motiva arbiturienții în pregătirea profesională și  de a-i încuraja în aplicarea dosarelor de admitere într-o instituție de învățământ superior, recunoscută internațional.

Serviciul de Presă, ULIM

 


06.05.2018