ULIM, primul partener universitar din RM al Ambasadei Statului Qatar

Azi, la ULIM, dl. Mohamed Elsheikh, consilier al Ambasadei Statului Qatar în R. Moldova, s-a întâlnit cu dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale și cu dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională. Oaspetele diplomatic a venit, la ULIM, cu inițiativa de a inaugura, în viitorul apropiat, Aula Statului Qatar, unde unica ambasadă arabă în R. Moldova va organiza lecții publice și alte evenimente de interes pentru mediul academic. Dl. Mohamed Elsheikh a urmat studii de licență și masterat, la Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială din cadrul ULIM și este profund atașat de instituția noastră, pe care o apreciază în mod special.

Aula Qatar, un prim pas spre cooperare

Menționăm, de asemenea, că și Excelența Sa Naif Jassim Alabduljabbar, viceambasadorul Statului Qatar în R. Moldova, după ce a absolvit masterul la ULIM, își continuă studiile universitare de doctorat în domeniul  dreptului internațional, tot la ULIM.

Dl. Mohamed Elsheikh a explicat interesul pentru un parteneriat durabil dintre Ambasada Statului Qatar și ULIM prin faptul, că își dorește, întâi de toate, consolidarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre. Diplomatul s-a declarat încântat de modelul universitar ULIM, unde atât studenții din R. Moldova, cât și cei străini, sunt tratați altfel decât în alte instituții de învățământ superior de la noi.

”ULIM este cu adevărat o instituție internațională liberă”

”ULIM are prioritatea să fie primul partener universitar din R. Moldova al Ambasadei Statului Qatar. Am optat pentru această cooperare, întâi de toate, ca absolvent al ULIM. Am studiat la ULIM și păstrez legăturile cu profesorii de aici. Știu că atât studenții ULIM din R. Moldova, cât și cei din alte țări, sunt tratați cu mult mai bine decât la alte instituții. ULIM este cu adevărat o instituție internațională liberă.

Absolvenții ULIM activează în cele mai importante instituții din R. Moldova. Un prim pas al acestei cooperări va fi deschiderea unei aule, în viitorul foarte apropiat”, declară dl. Mohamed Elsheikh, consilier al Ambasadei Statului Qatar în R. Moldova.

Discuțiile s-au axat și pe inițierea unor relații de cooperare între ULIM și universități din această țară. ”Avem condiții excelente de a impulsiona cooperarea cu ULIM în domeniul educațional. Întâi de toate, vrem să-l invităm pe rectorul Andrei Galben în Qatar, pentru a studia oportunitățile unor parteneriate interuniversitare. Domnia sa are viziuni largi și va reuși să-și facă mulți prieteni la noi. Dovadă a succesului său academic este ULIM, o instituție, unde culturile se întrepătrund, de unde orice absolvent internațional rămâne cu amintiri deosebite privind studenția aici”, afirmă dl. Mohamed Elsheikh.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2016 exportul mărfurilor moldoveneşti în Qatar a însumat 67,13 mii USD (comparativ cu 56,5 mii dolari SUA în anul 2015), volumul de mărfuri importate a constituit 269,94 mii USD (comparativ cu 273,1 mii dolari SUA în anul 2015). Pentru perioada ianuarie – iunie 2017, exporturile înregistrate au fost în valoare de 90,47 mii USD, şi importurile s-au cifrat la 61,11 mii USD.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


14.11.2017