Vernisajul expoziției personale „Viața în Artă” a lect. univ. Ion Mercic

La 5 februarie curent, în holul ULIM a avut loc vernisajul expoziției personale „Viața în Artă” a lect. univ. Ion Mercic. Studenții și corpul didactic au ținut să fie alături de maestru în această zi, apreciindu-i realizările obținute și activitatea cultural artistică.

Mesaje de felicitare și de gratitudine au transmis prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale, dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale, conf. univ. Rodica Taburță, șef Catedra Design și lect. univ. Tatiana Bîzgu.

Artistul plastic Ion Mercic a relevat că prin creațiile sale încearcă să transpună problemele și evoluțiile vieții sociale, sperând că lucrările vor îndeplini funcții educative, vor cultiva conștiința estetică și vor genera energii creatoare, la care se adaugă stimularea potențialului creativ și al imaginației. Maestrul a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, care i-au asigurat condiții de dezvoltare personală, de consolidare a viziunilor și a profilului profesional. Picturile murale din cadrul ULIM au fost proiectate de lect. univ. Ion Mercic împreună cu studenții de la Catedra Design și coordonate cu regretatul Acad. Andrei Galben, rector și fondator ULIM.

Expoziția „Viața în Artă” cuprinde 18 creații și va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii curente.

http://tvrmoldova.md/cultura/quot-viata-in-arta-quot-o-expozitie-a-pictorului-ion-mercic-a-fost-deschisa-la-ulim/?fbclid=IwAR289zbBr2NR1jM66dtWHbcLAlozZQpGvhEfLyu4D5AvrM5xQFU3Cloj-3E

Serviciul de Presă, ULIM


05.02.2019