Ziua Mondială a Scriitorilor, la ULIM

În contextul Zilei Mondiale a Scriitorilor (International Writers’ Day), studenții de la Facultatea de Litere, anul II, au marcat și celebrat sărbătoarea printr-o mini-conferință de prezentare a autorilor preferați și a capodoperelor din diferite epoci și tradiții.

Fiecare participant a ținut un discurs despre viața și creația scriitorilor notorii, iar la final au discutat și recomandat titlurile îndrăgite. Această manifestare este o modalitate frumoasă de a face schimb de experiență la capitolul Lecturi captivante, a fost constatarea de sinteză a participanților.

Ciprian Rotaru, Președintele Consiliului Studențesc al Facultății de Litere, a declarat: „Cât de frumos este ritmul Literelor! Este sublim să le înțelegi sensul când ele se unesc, să le auzi melodia vibrantă și melodioasă și să percepi frumosul construcțiilor lor simple, frumosul din cuvinte. Marii scriitori au puterea de a simți lumea literelor, altfel. O lume care prin ajustări și mici retușuri, cu nuanțe personalizate, a fost surprinsă în condițiile vremii, intimidând astfel, Timpul - marele dirijor al omenirii. Anume prin operele artistice, marii autori și-au asigurat un loc în grădina eternului, în oaza neuitării. Noi, oaspeții vremelnici ai acestor meleaguri, suntem datori să păstrăm Numele și Creația celor care au pus baza morală, spirituală și culturală a Lumii așa cum o știm. Cel mai potrivit mod de a le păstra este dragostea de carte și de cunoaștere, iar cea mai sigură cale spre cunoaștere este, inevitabil, lectura.”

Felicităm studenții pentru entuziasm și lecturi interesante! O felicităm și pe moderatoarea mini-conferinței, lect. univ. drd. Inna Colenciuc, pentru organizarea unui eveniment de maximă utilitate.

 

Facultatea de Litere,

Consiliul Studențesc al Facultății de Litere 

 


05.03.2019