Ana Cazacu, studentă ULIM, deținătoarea locului I, la o competiție mondială de trialton, în Muntenegru

Ana Cazacu, studentă ULIM în anul I, la Facultatea Științe Economice și sportivă de performanță, a obținut locul I, la o competiție mondială de trialton - Ocean Lava Montenegro Triathlon, organizată, recent, în Muntenegru. Tânăra a devansat peste 20 de concurenți din mai multe țări ale lumii, din aceeași categorie de vârstă – între 18 și 24 de ani. După ce a revenit acasă, marea noastră câștigătoare a devenit feblețea PRO TV și PRIME TV, fiind invitată specială în cadrul unor emisiuni populare. Ana Cazacu a ajuns sportivă de frunte a unui concurs ce a constat din trei probe – parcurgere consecutivă a distanțelor: 1,9 km de înot, 90 km cu bicicleta și 21 km alergare, clasamentul făcându-se prin totalizarea rezultatelor obținute la fiecare probă.

La ULIM, învață să gestioneze o proprie afacere

Studenta ULIM nu este la primul său trofeu, a câșltigat numeroase competiții sportive în R. Moldova și România, doar că la distanțe mai mici. Pentru Ana Cazacu, sportul este o pasiune, iar Științele Economice, la ULIM – a doua facultate pentru viitoarea sa profesiune, prima fiind una de contabilitate. Tânăra s-a specializat în turism și vrea să-și deschidă propria afacere în țară sau chiar în străinătate.

”Sunt fericită că am reprezentat cu brio R. Moldova și ULIM, devansând 24 de concurenți din mai multe țări ale lumii. La competiție am plecat din inițiativă personală, după ce m-am antrenat la Clubul Sportiv ”Sport Park” din Chișinău. Pentru a-mi dovedi că pot face o nouă performanță de trialton, în luna septembrie, la o competiție, în Italia, voi parcurge distanțe duble comparativ cu cele efectuate în Muntenegru, anume la proba iron man (omul de fier), ce constă din 3,8 km înot, 180 km – cu  bicicleta și 42 km – la alergare, o nouă performanță sportivă”, mărturisește Ana Cazacu.

Urmăriți două interviuri la emisiunile O SEARĂ PERFECTĂ de la PRO TV și la PRIMA ORĂ de la PRIME TV:

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


01.06.2017