Prim-vicerectorul Ana Guțu, împreună cu alți profesori ulimiști, premiați cu trofee de excelență 2017, de Uniunea Traducătorilor Autorizați din Moldova

Ministerului Justiției a găzduit, la finele lui 2017, un eveniment, organizat de Uniunea Traducătorilor Autorizați (UTA), consacrat celor șapte ani de activitate ai acesteia, la care au participat personalități eminente din mediul academic, precum prof. univ. dr. Ana Guțu, prim-vicerector al ULIM și prof. univ. dr. hab. Iraida Condrea de la USM. Cu această ocazie, în premieră, UTA a decernat trofee de excelență specialiștilor din domeniu, care au înregistrat succese remarcabile, contribuind substanțial la dezvoltarea științei, formarea traducătorilor/interpreților și augmentarea calității prestării serviciilor de traducere și interpretariat.

Dna Ana Guțu, dna Iraida Condrea, dl Ghenadie Râbacov, șeful Catedrei Filologie Romanică ”Petru Roșca” din cadrul ULIM, se numără printre premianții UTA. La eveniment au fost dezbătute probleme de actualitate și maximă importanță pentru toți cei din sfera traducerilor, apărute din cauza recentelor modificări în legislație, considerată drept una carențială și constrângătoare.

Invitații au prezentat studii, dedicate comunicării interculturale prin traducere, corectitudinii exprimării și scrierii în limba română. În 2018 UTA își propune noi și ambițioase proiecte, parteneriate puternice cu varii structuri naționale și internaționale, menite a îmbunătăți legislația traducătoricească în vigoare și munca celor care trudesc, zi de zi, la propășirea dialogului între culturi și civilizații.

După http://grabacov.ulim.md/


11.01.2018